Social Icons

Pages

9.12.2012

Arabaşı Çorbası


Bu nefis yöresel lezzetle gittiğim bir misafirlikte tanıştım ve açıkçası tadı hala damağımda diyebilirim. Yozgat yöresine ait bu çorbanın en önemli özelliği suyunun bol acılı olması ve bu çorba için yapılan özel hamuruyla yenilmesi... Tabi ben hamursuz halini de çok beğendim ve tarifini paylaşmak istedim. İşte akıllarınızdan silinmeyecek lezzetiyle size Arabaşı Çorbası tarifim...
Arabaşı Çorbası
Malzemeler
•    1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
•    1 tatlı kaşığı domates salçası
•    1 adet tavuk
•    3 tatlı kaşığı un
•    3 yemek kaşığı sıvıyağ
•    Tuz
•    ½ adet limonun suyu
•    Pul biber
•    Karabiber
Yapılışı
1.   Tavuğu iyice yıkayın ve düdüklü tencereye alın.
2.   Üzerini geçecek miktarda su ekleyin.
3.   Tuz ilave edip orta ısılı ateşte 25 dakika pişirin ve didikleyip bir kenara alın.
4.   Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin ve unu bu yağda kokusu gidene kadar kavurun ve soğumaya bırakın.
5.   Soğuduktan sonra üzerine tavuk suyu ilave ederek ayran kıvamında açın.
6.   Geriye kalan sıvıyağı tencerede ısıtın salçayı bu yağda biraz kavurun.
7.   Kavurduktan sonra üzerine 4 su bardağı tavuk suyu ilave edip kaynamaya bırakın.
8.   Kaynamaya başlayınca suyla incelttiğiniz unu karıştırarak azar azar ilave edin ve 10 dakika daha kaynatın.
9.   Limon suyunu da ekleyip ocaktan alın.
10. Didiklenen tavukları çorbanın içine bolca koyup sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız