Social Icons

Pages

9.17.2012

Gül Şurubu


Kokusunda aşk olan bir şerbet, bu aralar severek takip ettiğim dizi olan Öyle Bir Geçer Zaman Ki`de Osman`ın dilinden düşürmediği Gül Şurubu`nun faydaları saymakla bitmez. Mide rahatsızlıklarına ve karaciğere iyi geldiği, kalbi güçlendirdiği ve safrayı arttırarak vücudu temizlediği 15. yüzyıl hekimlerinden İbn-i Şerif tarafından kaleme alınmıştır.
Gül Şurubu
Malzemeler
  • 500 gram gül yaprağı (kokulu pembe gül)
  • 1 kilo toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 limon
  • 1/2 litre su
Yapılışı
  1. Güllerin yapraklarının dibindeki beyaz kısımlar kesilerek bol su ile yıkanarak süzülür.
  2. Yıkanıp süzülen gül yaprakları su ve limon tuzu, sıkılmış bir limonun suyunu ilave edip ağzı kapalı bir kavanoza konur.
  3. Gül kokusunun işlemesi için 1 hafta kavonoz açılmadan bekletilir. 
  4. Yapraklar suya rengini verdiğinde elde edilen mayhoş gül suyu süzülerek, icerisine şekerimizin yarısı ilave edilerek karıstırılır.
  5. Kalan şeker ise çeyrek litre su ilave edilerek sekerli su olusturulur.
  6. Başka bir şişede her iki karısım karıştırılır, ağzı hava almayacak şekilde serin bir yerde saklanır.
  7. Servis edilirken su bardaklarına iki parmak şurup konularak üzerine soğuk su eklenir ve arzuya göre buz ilave edilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız