Social Icons

Pages

9.18.2012

İç Pilav


İç Pilav, Gaziantep yöremize ait nefis lezzetlerden birisidir. Bu lezzeti hiç denemeyenler yada tadına bakıp tarifini bilmeyenler için paylaşmak istedim. Sofranızda size yöresel lezzet keyfi yaşatacak kuzu ciğeri, kuş üzümü, çam fıstığı ve bol baharatlarla pirincin muhteşem uyumunu ve görüntüsüyle de tadı kadar sizi cezbedecek sunumunu çok beğeneceksiniz. Ayrıca kuzu ciğeri sevmiyorsanız bu tarifi tavuk eti ilede hazırlyabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
İç Pilav
Malzemeler
•    200 gr kuzu ciğeri
•    40 gr kuşüzümü
•    100 gr margarin
•    400 gr pirinç
•    2 su bardağı et suyu
•    40 gr çam fıstığı
•    2 kuru soğan
•    2 tatlı kaşığı tuz
•    ½ tatlı kaşığı yenibahar
•    ½ tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı
1.   Pirinci bir tencereye koyun ve üzerini çok az miktar geçecek şekilde ılık su ilave edin.
2.   Üzerine 1 çorba kaşığı tuz ekleyerek 2 saat ıslatın.
3.   Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp süzün.
4.   Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın.
5.   Kuşüzümünü ayıklayıp küçük bir kaba koyun ve üzerini örtecek kadar su ilave edin.
6.   Kuşüzümleri şişince süzüp bir kenara alın.
7.   Pirinci soğuk su ile iyice yıkayın.
8.   İç pilavın harcı için, küçük bir tencerede margarinin ¼ ünü eritin.
9.   Tenceredeki yağ kızdığında fıstığı ekleyerek  bir kaç kez karıştırarak pişirin.
10. Küp şeklinde doğradığınız soğanları üzerine ekleyin ve pembeleşene kadar karıştırın.
11. Soğanlar pembeleştiğinde kuzu ciğerini ekleyip 4-5 dakika sık sık karıştırarak pişirin.
12. Üzerine et suyu, tuz, yenibahar ve kuş üzümünü ilave edip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
13. Orta boy bir tencerede geriye kalan margarini eritin ve yağ kızmaya başlayınca süzdüğünüz pirinci ekleyip sık sık karıştırarak kavurun.
14. Üzerine hazırladığınız harcı ekleyip birkaç kez karıştırıp ateşi iyice kısın ve kapağını sıkıca kapatın.
15. Pirinç suyunu tamamen çekene kadar pişirip ocağın altını kapatın.
16. Tencerenin kapağını açın iç pilavın üzerine temiz bir bez örtün.
17. Kapağını kapatarak 20 dakika demlenmeye bırakın.
18. Demlenme süresi sonunda servis tabaklarına paylaştırıp yeşilliklerle süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız