Social Icons

Pages

9.08.2012

Kadayıf Dolması


Tatlı deyince, ilk aklıma gelen lezzetlerden birisi olan kadayıf ile hazırladığım bu bol ceviz ve bol şerbetli kadayıf dolmaları da kaymak yada dondurma eşliğinde sık sık sofralarımızı süslüyor.
Kadayıf Dolması
Malzemeler
•    500 gr kadayıf
•    4 yumurta
•    1-1.5 su bardağı dövülmüş ceviz
•    1 su bardağı süt
Kızartmak İçin
•    1 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti İçin
•    3 su bardağı toz şeker
•    ½ limonun suyu
•    4 su bardağı su
Yapılışı
1.   Şerbeti için, şeker ve suyu bir tencerede kaynatın.
2.   Şerbet kaynamaya başladığında ½ limonun suyunu ekleyip 15 dakika daha kaynatın ve ılımaya bırakın.
3.   Kadayıftan parçalar koparıp avcunuzun içine alın ve içine ceviz koyarak sarma sarar gibi sarın.
4.   Kadayıf bitene kadar aynı işlemi yapın.
5.   Yağı bir tavaya koyup kızdırın.
6.   Süt ve yumurtayı cam bir kasede çırpın ve hazırladığınız kadayıf sarmalarını bu karışıma batırın ve her tarafının iyice çekmesini sağlayın.
7.   Karışıma batırdığınız kadayıfları kızgın yağda kızartın.
8.   Kadayıflar sıcakken üzerine ılık şerbeti dökün ve soğuduktan sonra servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz kaymak eşliğinde servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız