Social Icons

Pages

9.12.2012

Kölükaşı


Ramazan günlerinde sofralarımız, midelerimize hafif bir başlangıç yaptıran çorbalar olmadan olmaz elbette. Kırmızı mercimek ile yapılan Kölükaşı da yapımı hem basit, hemde doyurucu bir çorba olduğu için sizlere en güzel Ramazan sofralarınız için bu nefis yemeği öneriyorum.
Kölükaşı
Malzemeler
•    500 gr. kırmızı mercimek
•    1 su bardağı bulgur
•    2 adet soğan
•    5 kahve fincanı margarin
•    4 su bardağı su
•    1 tatlı kaşığı pul biber
•    Tuz
Yapılışı
1.    Yıkamış olduğunuz mercimeği bir tencerede tuz ve su ile pişirin.
2.    Üzerine bulgur ilave edip, yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
3.    Soğanı yemeklik doğrayın ve küçük bir tavada yağı eritip soğanı kavurun.
4.    Kavrulan soğana pul biber ekleyin.
5.    2 dk. sonra ateşten alın.
6.    Kölükaşına ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız