Social Icons

Pages

9.10.2012

Krutonlu Balkabağı Çorbası

Krutonlu Balkabağı Çorbası

Komşu Fırının muhteşem bir etkinliğine katıldım bugün, Elif Edes Tapan hanımla tanışma fırsatı yakaladım ve sizlerle bugün yapılan tarifi paylaşmak istedim. Diğer tariflerini de en kısa zamanda deneyip yayınlayacağım.
Krutonlu Balkabağı Çorbası
Malzemeler:
•    1 kg ayıklanmış balkabağı
•    1 adet pırasanın beyaz bölümü
•    1 adet patates
•    50 gr tereyağı
•    ½ çay kaşığı muskat
•    ½ çay kaşığı tuz
•    1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
•    3 ölçü bardağında süt (450 ml )
•    3 ölçü bardağında sebze suyu ve ya tavuk suyu
•    1 adet yayla ekmeği
•    1 adet (orta boy) sert ekmek

Yapılışı:
1.    Pırasayı temizleyip yıkadıktan sonra beyaz kısmını jülyen doğrayın, ardından balkabağı ve patatesleri kuşbaşı doğrayın.
2.    Sebze ve ya tavuk suyunu hazırlayın, süt ilave ed,n ve sıcak tutun.
3.    Geniş bir tencereye tereyağını ilave edip pırasayı2-3 dk soteleyip ardından patates ve balkabaklarını ilave edip birkaç dakika daha soteleyin.
4.    Sonrasında hazılanan sütlü karışımı ve baharatları ilave edin.
5.    Kapağını kapatıp 20-25 dk sebzeler yumuşayana kadar pişirin.(orta ateşte).
6.    Ardından mikser de ezin.
7.    Ekmeğin üst kısmından ince bir tabaka halinde kesin içini çıkartıp fırınlayın.
8.    Fırından çıkardığınız ekmeğin içine çorbanızı ilave edip servis tabağına alıp servis yapın.
Afiyet Olsun.
Elif Edes Tapan.
Not: Ekmekle farklı bir şıklık katacaktır dilerseniz çorbanızı kâselere alıp yayla ekmeğini dilim dilim kesip fırınladıktan sonra yanında servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız