Social Icons

Pages

9.17.2012

Kuzu Etli Bulgur Pilavı


M.Ö 2800 lü yıllardan beri, bilinen en eski hazır yiyecek olan bulgurun esmer prince göre besin değerinin daha yüksek ve kalorisinini daha düşük olduğu bilinmekte.
Bende bu güzel lezzete değişik tarifleriyle sık sık soframda yer vermeye çalışıyorum. Sizde sofralarınıza renk katmak isterseniz işte tadına doyamayacağınız Kuzu Etli Bulgur Pilavı tarifi..
Kuzu Etli Bulgur  Pilavı
Malzemeler:
•    500 gr kuşbaşı kuzu eti (orta yağlı)
•    500 gr pilavlık bulgur
•    2 adet domates
•    2 adet yeşilbiber
•    1 adet soğan
•    3 diş sarımsak
•    ½ demet maydanoz
•    ¼ demet taze nane
•    200 gr tereyağı
•    2 tatlı kaşığı biber salçası
•    1 tatlı kaşığı toz biber
•    2 tatlı kaşığı pul biber
•    1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
1.    Bulguru yıkayın ve suyunu süzün.
2.    Sarımsakları ince dilimleyin soğanı da küçük küçük doğrayın.
3.    Yeşil sivri biberi ortadan ikiye bölün çekirdeklerini çıkartın ve küçük küçük kesin.
4.    Domatesleri yıkayın ve bıçakla çizin ayrı bir tencerenin içine su ekleyip domatesleri kaynamış suda 30 dk bekletin. Daha sonra kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkartıp küp şeklinde doğrayın.
5.    Geniş bir tencereye tereyağını ilave edin ve sarımsakları yağın erimesiyle birlikte kavurun.
6.    Soğanları ilave edin ve birkaç dk kavurun.
7.    Kuşbaşı doğranan eti de ilave edin ve suyunu çekene kadar kavurun.Yeşil biberi de ilave edin ve kavurun.2 tatlı kaşığı salça ekleyin ve birkaç dk kavurduktan sonra tuz,karabiber,2 tatlı kaşığı pul biber,ekleyin harmanlayın ve 1 ldt sıcak su koyun kapağını kapatın ve 30 dk pişirin.
8.    Maydanoz ve naneyi ince ince kıyın.
9.    Pişen etin içine doğranan domatesi, nane ve maydanozu ekleyin ve karıştırın.
10.    Kaynama noktasına geldiğinde yıkayıp süzdüğünüz bulguru ilave edin ve karıştırın yaklaşık 10 dk kapağını kapatıp pişirin.
11.    Bulgur suyunu çekince ocaktan alın ve yaklaşık 10 dk dinlendirin ve servis yapın.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız