Social Icons

Pages

9.12.2012

Kuzukulağı Çorbası


Demir ve fosfor zengini olan kuzukulağı bitkisi, Avrupa da en çok sevilen ve kullanılan bitkilerden biridir. Avrupalılar bu bitkiyi pasta, börek, pilav, salata yada çiğköfte gibi birçok yemeğin içinde kesinlikle bulundururlar. Ayrıca bedeni güçlendirici ve diş etleri problemlerine iyi gelen ve bunun yanında sağlığa birçok faydası olan bir bitkidir. Peki Avrupa’nın popüler gıdası olan bu sağlıklı bitkiyle sıcacık bir çorba yapmaya hazır mısınız? Cevabınız evetse, tek bir yudumunda bile rahatlayacağınız bu nefis Kuzukulağı Çorbasının işte size tarifi…
Kuzukulağı Çorbası
Malzemeler
•    250 gr kuzukulağı
•    4 çorba kaşığı süzme yoğurt
•    5 su bardağı su
•    Tuz
Üzeri İçin
•    1 tatlı kaşığı tereyağı
•    Toz kırmızı biber
•    Nane
Yapılışı
1.   Kuzukulağını iyice yıkayın ve süzün.
2.   Saplarını kesin, yapraklarını ince kıyın.
3.   Suyu bir temcereye alın ve kaynatın üzerine tuz ekleyin.
4.   İnce kıydığınız kuzukulağını haşlayın.
5.   Kaynamaya başlayınca 6 dakika daha kaynatın ve ocağı kapatın.
6.   Süzme yoğurdu bir kasede çırpın.
7.   Çorbanın suyundan bir kepçe alıp, yoğurda katın ve tekrar çırpın.
8.   Çırptıktan sonra çorbaya ilave edin ve karıştırın.
9.   Tereyağını bir tavada eritin üzerine nane ve kırmızı toz biberi ekleyerek çok az kavurun.
10. Çorbayı kaselere paylaştırın ve üzerinde hazırladığınız bu sostan gezdirin.
11. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız