Social Icons

Pages

9.16.2012

Limonata


Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez içeceğidir Limonata. Geleneksel bir serinleme yöntemidir. Ayrıca neredeyse dünyanın tüm ülkelerinde yapılan ve içilen evrensel bir içecektir. Bu klasik tarifinin yanında nanelisi, meyvelisi, zencefillisi gibi binbir çeşidini hayal gücünüze ve damak zevkinize göre çeşitlendirip yapmak da mümkündür.
Limonata

Malzemeler
•    6 adet limon
•    2 su bardağı şeker
•    5 su bardağı su
Yapılışı
1.    Limonların kabuğu rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Kabukları şekerle iyice ovun.
2.     Limonların suyunu sıkın.
3.     Kalan posalı kabukları şekerin içine atın. Bu kabukları da iyice ovun.
4.     Limon suyu ve su koyup şeker eriyinceye kadar iyice karıştırın.
5.     Dolapta bir saat bu şekilde bekletin.
6.     Tel süzgeç ile sürahiye süzün.
7.     Buz ve bir adet nane yaprağı ile servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Kabukları rendelerken beyaz kısmın rendelenmemesine dikkat edin. Beyaz kısım limonatanızı acı yapacaktır.
•    Süzme işlemi sırasında kabuklar iyice sıkılmalıdır.
•    Damak tadınıza göre şeker azaltılıp arttırılabilir.
•    Değişik meyveleri buz kalıplarında dondurup, limonatınızı bu buz kalıpları ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız