Social Icons

Pages

9.17.2012

Nohutlu Pilav


Terayağının iştah açan kokusu ve lezzetiyle bu Nohutlu Pilavı hazırlamak oldukça pratik… Ayrıca şık sunumu ve nohutun kattığı o farklı lezzeti ile davet sofralarınıza dahil edebileceğiniz nefis bir tarif…
Nohutlu Pilav
Malzemeler
•    2 parça tavuk göğüs eti
•    160 gr tereyağı
•    2 su bardağı pirinç
•    ½ su bardağı haşlanmış nohut
•    3 su bardağı tavuk suyu
•    Karabiber
•    Tuz
Yapılışı
1.   Tavuğu haşlayın ve haşlama suyunda 3 su bardağı ayırın.
2.   Haşladığınız tavuları didikleyip bir kenarda bekletin.
3.   Pirinçleri ılık suya koyun ve üzerine tuz ilave ederek 30 dakika bekletin.
4.   Beklettiğiniz pirinçleri elinizle ovarak süzün.
5.   Tereyağını tavada eritin ve pirinçleri bu yağda sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun.
6.   Pirinçler kavrulduktan sonra tuzu ve 3 su bardağı tavuk suyunu ilave edip pirinçler suyunu çekene kadar önce yüksek sonra kısık ateşte pişirmeye bırakın. (Kapağını kapatmayı unutmayın).
7.   Pirinçler suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp pirinçlerin üzerine peçete serip tencerenin kapağını kapatın.
8.   Kısık ateşte 30 dakika bu şekilde demlendirin.
9.   Demlenen pilava didiklediğiniz tavuk etlerini, karabiber ve nohutu ekleyip hafif karıştırın.
10. Dilediğiniz şekilde süsleyerek sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız