Social Icons

Pages

9.12.2012

Patates Çorbası (Alman Usulü)



Alman Usulü Patates Çorbası
Malzemeler
•    6 orta boy patates
•    2 adet pırasa
•    1 demet maydanoz
•    1 litre et suyu
•    2 yemek kaşığı tereyağı
•    2 yumurta sarısı
•    Tuz
•    6 yemek kaşığı krema
•    1 adet havuç
Yapılışı
Patatesleri soyup yıkadıktan sonra minik küp şelinde doğrayın. Pırasayı ve havucu yıkayıp küçük dilimler şeklinde kesin. Maydanozu ince ince kıyın. Büyük bir tencere içinde tereyağını eritin. Maydanozu içine atıp tereyağı ile soteleyin. Et suyunu, patates, havuç ve pırasayıda tencereye ekleyip iyice pişirin. Yeterince sıcak suyuda ilave ettikten sonra kapağını kapatıp yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.  Pişen çorbaya tuz ilave edip mikserle eritin. Yumurta sarısı ve kremayı ekledikten sonra terbiye edip bir miktar bekletin ve servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız