Social Icons

Pages

9.18.2012

Patlıcanlı Nohutlu Bulgur Pilavı


İri bulgurla yapılan Derder Pilavı Adana mutfak kültüründen bir pilav çeşidimiz olmakla birlikte Sivas, Çorum vb. illerimizinde mutfağından diyebiliriz. Lezzetiyle ünlü Derder Pilavının içerisindeki mercimek taneleri pilava ayrı bir tat veriyor. Sofralarınızdan eksik etmeyeceğiniz bu lezzetli pilavı hem et yemeklerinizle hem sebze yemeklerinizle servis edebilirsiniz.
Derder Pilavı
Malzemeler
•    1 su bardağı yeşil mercimek
•    1 su bardağı bulgur
•    2 adet soğan
•    50 gr. tereyağı
•    2 adet biber
•    1 adet domates
•    1 yemek kaşığı domates salçası
•    Tuz
•    Karabiber
•    2-3 dal maydanoz
Yapılışı
1.    Bulguru bol su ile yıkadıktan sonra suyunu süzün.
2.    Mercimekleri yıkayarak üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip tencereye alın.
3.    Hafif yumuşayana kadar haşlayıp suyunu süzün.
4.    Soğanları doğrayıp tencerede tereyağında kavurun.
5.    Biberleri ince ince doğrayıp salça ile beraber ekleyin ve 5 dk. daha kavurun.
6.    Ufak ufak doğranmış domates,mercimek,2 su bardağı sıcak su ve bulguru ilave edin.
7.    Tuz ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
8.    Bulgur ve mercimek yumuşayıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
9.    20 dk. demlendirip servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Dilerseniz üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız