Social Icons

Pages

9.17.2012

Perde Pilavı


Bu pilav Siirt yöresine ait bir yemek olup, oğlunu evlendiren kadın tarafından düğünden sonraki gün pişirilip geline ikram edilirmiş. İşte çoğu yöresel yemeğimizin de böyle küçük şirin hikâyeleri bulunmaktadır. Hikâyesi şirin olduğu kadar kendiside lezzetli olan Perde Pilavını Ramazan günlerinde sofralarınıza getirerek pilav lezzetini şık bir şekilde sunabilirsiniz.
Perde Pilavı
Malzemeler
•    4 adet tavuk göğüs eti
•    2 su bardağı baldo pirinç
•    4 su bardağı sıcak su
•    300 gr. badem
•    100 gr. dolmalık fıstık
•    1’er çay kaşığı karabiber, tarçın, yenibahar
•    4 yemek kaşığı sıvıyağ
Hamur için
•    1 adet yumurta
•    5 yemek kaşığı yoğurt
•    125 gr. tereyağı
•    Un
•    1 çay bardağından az sıvıyağ
•    1 paket kabartma tozu
•    Tuz
Yapılışı
1.    Hamur için söylenen tüm malzemeleri karıştırıp güzelce yoğurun.
2.    Yumuşak bir hamur elde edin ve pilav tenceresinde pirinçleri sıvıyağ ile kavurun.
3.    Sıcak su ve tuzu ekleyerek kapağını kapatın.
4.    Diri kalacak şekilde pişirin ve ardından tavuk etini haşlayıp küçük parçalara ayırın.
5.    Bir yemek kaşığı yağ ile kızartın.
6.    Bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun ve kalan sıvıyağ ile kızartın.
7.    Kocaman bir tepsiye pilav, tavuk eti, bademlerin dörtte üçü, dolmalık fıstık ve baharatları aktarıp harmanlayın.
8.    Önceden hazırladığınız hamuru biri küçük diğeri büyük olmak üzere iki parçaya ayırın.
9.    Büyük parçayı merdane ile açın ve perde pilavını pişireceğiniz kalıbı yağlayıp içerisine belirli aralıklarda bademler yerleştirin.
10.    Açtığınız hamuru kalıbın içerisine yerleştirin ve pilav karışımını içine doldurun.
11.    Ayırdığınız diğer hamur parçasını merdane ile açıp pilavın üzerini tamamen kaplayacak şekilde yerleştirin.
12.    200 °C fırında 1 saat pişirin ve kalıbı ters çevirerek pilavı büyük bir servis tabağına aktarıp servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız