Social Icons

Pages

9.07.2012

Tavuklu Keşkek

İç Anadolu yöresine ait olan bu keşkek tadıyla meşhur bir yemektir. Keşkek, bu bölgemizde güveçte pişirilir. Ayrıca taş fırınlarda kıvamlaştırılır. Fakat günümüzde elektrikli fırınlarda aynı işi görmektedir. 
Tavuklu Keşkek
Malzemeler
•    3 su bardağı aşurelik buğday
•    1 adet piliç
•    100 gr. tereyağı
•    Karabiber
Yapılışı
Buğday bir gece önceden ıslatılır. Şişen buğdaylar 3 katı su eklenerek orta ateşte pişirilir. Buğdaylar açılmaya başlayınca içine bütün tavuk eklenir ve kaynatılır. Koyu yoğun bir kıvam alınca ocaktan alınır. İçinden tavuk çıkarılır. İri iri didilir. Tekrar keşkeğe eklenir. Sonra tereyağı tavada yakılıp üzerine eklenir. Karabiber serpilir. Daha sonra borcama dökülür ve fırına konulur. Fırında 30 dk. kıvamlaştırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız