Social Icons

Pages

9.12.2012

Tavuklu Şehriye Çorbası


Soğuk kış günlerinde, özellikle hastalandığımda en sevdiğim çorbadır Tavuklu Şehriye Çorbası. Bol limon ve karabiberle bu akşam iftar sofralarınız için harika bir seçenek..
Tavuklu Şehriye Çorbası
Malzemeler
•    2 çay bardağı tel yada arpa şehriyesi
•    250 gr tavuk eti
•    1 kuru soğan
•    Tuz
•    Nane
Yapılışı
Tavuk etini bir tencerede haşladıktan sonra zar şeklinde minik minik doğrayınız yada tel tel ayırınız. Çorbayı pişireceğiniz tencereye isteğe göre 1 küçük kuru soğanı doğrayıp kavurduktan sonra tencereye ılık suyu ve tavuk suyunu ilave ettikten sonra tuz, karabiber ve nane gibi baharatları ekleyip şehriyeleri tencereye boşaltın. Çorba kabarmaya başlayıp kaynadıktan sonra tavuk etlerini ilave edip 5-10 dakika daha kaynatın. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun.
Notlar:
•    Üzerine yağda kızartılmış nane ve pul biber ekleyerek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız