Social Icons

Pages

9.12.2012

Tortellini Çorbası


İtalyanların enfes makarna çeşitlerinden biri olan tortellini lezzetiyle bağımlılık yapan tariflerden biridir. Fakat ne yazık ki ülkemizde hazırını her yerde bulamıyoruz. Ama her zaman tavsiye ettiğimiz ev yapımı mantı ne kadar lezzetli ise ev yapımı makarna hamuru da o kadar lezzetli olur diyerek kolları sıvıyoruz :)
Tortellini Çorbası
Malzemeler
Tortellini Hamuru İçin:
•    3 çay bardağı un
•    1 adet yumurta
•    1 adet yumurta sarısı
•    1 tutam tuz
İç Malzeme:
•    150 gr. kıyma
•    1 çorba kaşığı zeytinyağı
•    2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
•    1 adet soğan
•    1 adet yumurta
•    1 çay kaşığı muskat
•    1 tutam tuz
•    Karabiber
Çorba İçin:
•    6-7 su bardağı et suyu (kemikli kuzu eti ile haşlanmışı)
•    2 çorba kaşığı un
•    Tuz
Yapılışı
1.    Soğanı soyup doğradıktan sonra zeytinyağını tavada kızartıp, soğan ile kıymayı hafif kavurarak daha sonra ılımaya bırakın.
2.    Yumurta, peynir, muskat, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.
3.    Unu hamur yoğurma kabınıza eleyip, ortasını havuz gibi açın.
4.    Tuz, yumurta ve yumurta sarısı ilave edip, düzgünce bir hamur elde edene kadar yoğurun.
5.    Hamuru streç folyo ile sarıp oda ısısında 10-15 dk. bekletin.
6.    Hamuru un serptiğiniz tezgâhınıza alıp, merdane ile açın.
7.    Daire şeklinde bir kalıp ile küçük hamurlar kesip ortasına kıymalı harçtan koyun.
8.    Her hamuru yarımay şeklinde ortadan ikiye katlayıp iki ucunu da arkadan birleştirin.
9.    Hazırladığınız hamurların üzerine un serpin.
10.    Et suyunu, tuz ekleyerek tencerede kaynatıp, hamurları ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin.
11.    Kâselere paylaştırıp sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız