Social Icons

Pages

9.20.2012

Yaprak Sarması


Zeytinyağlı Yaprak Sarması eminim çoğumuzun en favori yemeğidir. Benim de çok sevdiğim yaprak sarması, bol ekşili ve zeytinyağlı olduğu zaman daha iyi oluyor bana göre :) Eminim sizin de kendinize has bir lezzetiniz ve tarifiniz vardır yaprak sarması için, ama bir kere de benim tarifimle denemek istemez misiniz?
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Malzemeler
•    ½ kg. asma yaprağı
•    3 su bardağı pirinç
•    2 adet soğan
•    1 çay bardağı zeytinyağı
•    1 yemek kaşığı kuru nane
•    ½ demet maydanoz
•    ½ çay kaşığı karabiber
•    1,5 yemek kaşığı kuş üzümü
•    1,5 yemek kaşığı çam fıstığı
•    Tuz
•    1,5 su bardağı su
•    ½  limonun suyu
Yapılışı
1.    Rendelemiş olduğunuz soğanları zeytinyağında hafif kavurun.
2.    Çam fıstığını ve pirinci ilave ederek 2-3 dk. kavurun.
3.    Nane, kuş üzümü ve tuzu koyup suyunu ilave ederek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
4.    İnce doğranmış maydanoz ve karabiberi ilave edip pişirin. Piştikten sonra 10 dakika dinlendirin.
5.    İçi yapraklara koyup sarmaya başlamadan önce için iyice karışmasını sağlayın.
6.    Yapraklarınızın büyüklüğüne bakarak iç malzemeden koyarak sarın.
7.    Tencerenizin tabanını 1-2 adet yaprak ile örterek, sarmaları yan yana aralık bırakmadan tencerenize doldurun.
8.    Sarma işlemi bittikten sonra 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını dolmaların üzerinden gezdirin.
9.    Yarım limonun suyunu üzerinden döküp 1-2 yaprak ile sarmalarınızın üzerini kapatın.
10.   Pişerken sarmalarınızın dağılmaması için tabak koyun.
11.   Sarmaların üzerini 1- 2 parmak geçecek kadar su koyun ve pişirin.
12.   Kaynaya başlayan tencerenin altını kısın ve servis yaparken limon dilimleri ile süsleyin.
Afiyet olsun.

Notlar:
•    Salamura yaprak kullanıyorsanız ılık su içinde tuzunu bırakması için 3-4 saat bekletin ve haşlayın.
•    Taze yaprak kullanıyorsanız kaynar suda 1-2 dk kadar haşlayın.
•    Eğer kullandığınız yaprak tuzlu ise iç malzemeye tuz koyarken dikkat edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız