Social Icons

Pages

9.18.2012

Zeytinyağlı Enginar


Karaciğer, böbrek ve romatizmaya kadar birçok sağlık problemlerine şifa olan enginar zeytinyağlı tarifiyle ve eşsiz lezzetiyle sofralarınızı süslüyor.
Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler:
•    6 adet enginar
•    130 gr. arpacık soğanı,
•    2 adet havuç,
•    3 adet patates
•    1,5 bardak zeytinyağı,
•    1 demet dereotu,
•    1 tatlı kaşığı şeker,
•    1 adet limon.
Yapılışı:
1)    Enginarları temizleyin ve limonlu suda yıkayın.
2)    Patates ve havuçları soyun ve küçük küp şeklinde doğrayın, ardından arpacık soğanı da soyup yıkayınız.
3)    Tencereye enginarların sap kısmını ortaya gelecek şekilde yerleştirin.
4)    Ortasına doğranmış havuç, soğan, dereotunu da (demet halinde) koyun.
5)    Ardından zeytinyağını, tuzu, şekeri, 4 bardak suyu ve yarım limon suyunu ekleyiniz.
6)    Üzerine tabak kapatın ve orta derec ısıda 60 dk pişirin.
7)    Pişmesine yakın patatesleri ekleyin ve sebzeler, enginar ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
8)    Enginarları servis tabağına göbek kısmı yukarı gelecek şekilde( parçalamamaya dikkat edin) koyun ve ortalarına sebzeleri eşit miktarda koyun ve suyundan da 1 kaşık üzerine dökün ve servis yapın.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız